Skip to content

Mitt fiske

juni 4, 2013

Jag är en innovatör när det gäller att hitta nya vägar! vare det sig är inom flugbindning eller wobbler tillverkning . Redan som 2 åring var mitt super intresse! fiske i första stadiet,  mete efter Roukojärvis mörtar och abborrar var då på tapeten, sjön ligger i hjärtat av Tornedalen och i byn Saittarova.

roukojc3a4rvi-saittarova

När jag då vart 7-8 år fick jag följa med min morbror Birger till Kalixälven, där jag fick testa mitt bambu metspö på älvens harrar! det gick troll i tillställningen och inte en fisk hade jag fått! medans Birger fått bra med fisk. Givetvis hade jag tröttnat och satt sur på en sten i Pathakorva och ville hem till sjön där fisken hugg, satt där en timme och väntade på Birger skulle dyka upp bakom fors nacken, helt plötsligt försvann metflötet den röd vita i den skummande strömkanten, (FISK )det vart en våldsam fait att få harren in på säker mark. Tillslut lyckades jag bärga harren med ett knäckt bambu spö som kvitto! harren låg mäktig på stenen för att Birger skulle se den när han kom. Närmare 1 kg var den och mitt älvsfiske hade kommit för att stanna.

Jag vart snabbt intresserad av flugbindning och fluga var mitt stora intresse! jag började binda fluger! öppna fiskmagar och dissekera dom, allt för att veta vad jag skulle binda! självlärd som med allt annat. Åren gick och det vart kompis gäng på fisken i älven! givet vart det tävling i fiske. Dock var tillställningen något ojämn! då jag fick allt som oftast mer fisk än vad mina kamrater fick. Vi körde moppe till älven och var där dygnets alla timmar tills maten var slut! vi sov dagarna och fiskade nätterna igenom.

Honavan sellak

Honavan sellak

Det fiskades i samtliga Norrlands älvarna så som Kalix,Tärendö, Vittangiälv, Torneälv, Rautas älvar osv tills en dag var ungdoms tiden över och skola annalkande i Linköping och en nyfunnen kärlek, sportfisket hade förbytts till något annat. Med tiden tog 1a kärleken slut och det vart mönstring i Karlstad! jag ville hem till tryggheten och från stora staden, dock hamnade jag i Umeå. Där fann jag nya hjärte vänner och fisket vart som i träda. Efter några år träffade jag min nuvarande flick vänn och vi köpte hus efter kusten.

Fiske är inte allt! bara att få andas havslukten gör en till en hel man! Foto Pontus Nyman

Fiske är inte allt! bara att få andas havslukten gör en till en hel man! Foto Pontus Nyman

Där fanns massa roligt fiske i båda älv och hav, mitt intresse lede mig till att skapa eget pga utebliven fångst, med åren har jag byggt upp Sveriges bästa sportfiskeblogg SAVE THE BALTIC  SALMON 2012 samt byggt en massa wobbler. På den resan är vi nu!

http://saittarovafishing.wordpress.com/

http://savethebaltic.wordpress.com/

http://www.tradera.com/succ%C3%A9n-fortsatter–auktion_340355_183531570

Logga1

Lämna en kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

%d bloggare gillar detta: